Basiscursus EHBO

Een keer per twee jaar verzorgt EHBO vereniging Rockanje bij voldoende deelname een cursus. Onze vereniging werkt met gediplomeerde docenten en volgens de regels van het Oranje Kruis.

Na het succesvol volgen van een basiscursus EHBO ontvangt u een EHBO diploma. Een volledige basiscursus duurt ongeveer 12 lesavonden. Gemiddeld duurt de EHBO cursus 3,5 maand

Voor wie is een EHBO opleiding bedoeld:

Een basisopleiding is zinvol voor iedereen die meer of uitgebreidere deskundigheid in huis wil hebben voor het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Iedereen van 15 jaar en ouder kan een EHBO-opleiding volgen, ongeacht opleiding of ervaring.

Wat doet een EHBO’er?
Als EHBO’er verleent u eerste hulp aan slachtoffers met uiteenlopende verwondingen. Zo bent u in staat om een slachtoffer met een botbreuk te helpen, maar ook iemand die als gevolg van suikerziekte onwel wordt of een epileptische aanval krijgt. Ook een reanimatietraining en bediening van een AED behoren tot de basiscursus. Tijdens de opleiding leert u de meest voorkomende ziektebeelden te herkennen en behandelen tot het moment waarop het slachtoffer wordt overgedragen aan de professionele hulpverleners.

Praktijkoefeningen
Tijdens de opleiding doet u veel praktische oefeningen. Zo leert u verschillende verbanden aan te leggen. Ook oefent u met zogenaamde lotusslachtoffers die een reële ongevalssituatie en/of ziekte imiteren zoals shock, snijwonden, suikerziekte of een epilepsieaanval.

Herhalingsopleiding
Het Oranje Kruis eist voor het op peil houden van de kennis en vaardigheden dat er jaarlijks een herhalingsopleiding wordt gevolgd. Deze herhalingsoefeningen worden ook door EHBO vereniging Rockanje verzorgd.

Een greep uit het programma
• Wat wel en niet te doen bij een bepaald ongeval
• Menselijk lichaam en stoornissen
• Stellen van diagnose
• Oefening in hartmassage en beademen
• Bedienen en toepassen van AED
• Eerste hulp bij uitwendige wonden, botbreuken en bloedingen

Interesse?

In het najaar van 2015 verzorgt onze afdeling weer een EHBO cursus. U kunt uw gegevens hieronder achter laten om op de hoogte te worden gebracht van alle details van deze cursus.

Laat hieronder uw gegevens achter