Geschiedenis KNV EHBO, afdeling Rockanje

De EHBO-vereniging Rockanje is opgericht in 1929 en heeft zich op 12 oktober 1934 aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Er waren toen 19 leden.  De contributie bedroeg 20 cent per maand ! Al snel na de aansluiting bij de KNV werd er gepost op het strand. De leden zaten met hun verbandtrommel in het zand, zonder bescherming. In 1937 besloot de gemeente om een gebouwtje voor de EHBO op strand te plaatsen. Het werd officieel door burgemeester Zeeman geopend.

In 1946 is er met enkele zusterverenigingen de Kring Voorne Putten Rozenburg opgericht, om contact te hebben met onze collega’s, en om onderlinge wedstrijden te organiseren.

De afdeling Rockanje heeft vaak meegedaan met wedstrijden in kringverband, op districtsniveau en bij landelijke toernooien. Er werden regelmatig zeer goede resultaten behaald, en bekers verdiend!

De vereniging heeft altijd begeleiding gehad van een locale huisarts. Vanaf aanvang tot 1956 is dr. J.H. van Soest als arts-docent verbonden geweest aan de vereniging. Zijn opvolger was dr. Jonker, tot 1964. Daarna kwam dr. H. Broekhuysen tot 1989,  en dr. P. van Erkel van 1989 tot 2011.

In de loop van de jaren zijn de leden van de vereniging bij steeds meer evenementen ingezet om indien nodig assistentie te verlenen.

De vereniging bestaat inmiddels ruim 75 jaar. Het jubileum is in 2009 gevierd met een feestelijk diner voor de leden en hun partners in het Badhotel Rockanje. Foto’s hiervan (en van andere gelegenheden) vindt u elders op de website.